ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΓΓΕΑΣ

Ομφαλοκήλη

Τι είναι η ομφαλοκήλη;

Όπως προδίδει και το όνομα της η ομφαλοκήλη είναι ένα είδος κήλης το οποίο εμφανίζεται στην περιοχή του ομφαλού και γύρω από αυτόν. Συνήθως εμφανίζεται στις γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη. Επίσης το συναντάμε συχνά και σε νεογνά και μικρά παιδιά. Στα βρέφη παρατηρούμε ότι σε διάστημα ενός έτους η ομφαλοκήλη υποχωρεί από μόνη της. Σιγά σιγά ο όγκος αυτός μεγαλώνει και εμφανίζει περισσότερα και πιο έντονα συμπτώματα. Οι ομφαλοκήλες είναι πιο επικίνδυνες και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες περίσφιξης. Ομφαλοκήλη κίνδυνοι.

Διάγνωση ομφαλοκήλης

Η διάγνωση της ομφαλοκήλης είναι η κλινική εικόνα του ασθενούς. Ο ειδικός γιατρός για την διάγνωσή της είναι ο γενικός χειρουργός ο οποίος προσφέρει αυτού του είδους τις υπηρεσίες. Αρχικά αυτό που κάνει είναι να παίρνει το ιστορικό του ασθενή και στην συνέχεια τον εξετάζει. Σε σπάνιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να προβούμε σε συμπληρωματικές εξετάσεις για την διάγνωση του προβλήματος. Όταν όμως αυτό κριθεί αναγκαίο, χρησιμοποιούμε το υπερηχογράφημα ή ακτινογραφία.

Ομφαλοκήλη και σωματική άσκηση

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η διατροφή και η σωματική άσκηση θα συμβάλλει στην μείωση ή και εξαφάνιση της ομφαλοκήλης. Η άποψη και η λογική αυτή είναι λάθος. Ένας παράγοντας δημιουργίας της ομφαλοκήλης είναι η έντονη σωματική άσκηση και η ανύψωση βάρους. Επομένως η έντονη γυμναστική το μόνο που μπορεί να επιφέρει στην περίπτωση ύπαρξης μιας κήλης, είναι να επιδεινώσει την κατάσταση. Προέχει φυσικά η χειρουργική της αντιμετώπιση.

Μετεγχειρητική αποκατάσταση με την μέθοδο λαπαροσκόπησης

Η μέθοδος της λαπαροσκόπησης είναι μια καινοτόμα επιλογή κατά την οποία ο ασθενής έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αποτελεί κομμάτι της αναίμακτης χειρουργικής και χρησιμοποιείται από γενικούς χειρουργούς με πιστοποίηση στην χειρουργική λαπαροσκοπική. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους ασθενείς είναι :

 

  • Μηδαμινός πόνος
  • Ταχεία ανάρρωση (ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια κιόλας ημέρα)
  • Δεν υπάρχουν ουλές

Επισκέψου τον Ιατρό Πέτρο Μπαγγέα

Ο Χειρουργός Κήλης Πέτρος Μπαγγέας παρέχει λύσεις σε προβλήματα ομφαλοκήλης στην Θεσσαλονίκη και στα δύο προσωπικά του ιατρεία Αριδαία και Έδεσσα. Μπορείτε να κάνετε τις διαγνωστικές σας εξετάσεις κλείνοντας ένα ραντεβού.

Πέτρος Μπαγγέας επικοινωνία

Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό

Κλείσε ένα ραντεβού

(+30) 6958605613