ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΓΓΕΑΣ

Aναίμακτη Χειρουργική

Τι είναι η αναίμακτη χειρουργική;

Με την αλματώδη πρόοδο της σύγχρονης τεχνολογίας και την εισαγωγή υπερσύγχρονων laser τελευταίας γενιάς στη χειρουργική άλλαξε σε σημαντικό βαθμό η σύγχρονη πρακτική χειρουργική. Έτσι έχουμε σήμερα την αναίμακτη Χειρουργική. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και συνεχής προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μελέτες οι οποίες βρίσκονται υπό έλεγχο. Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα πολλές φορές να ακολουθεί η απογοήτευση.

Στη γενική χειρουργική οι εφαρμογές Laser έχουν λίγες σχετικά, πιστοποιημένες με κλινικές μελέτες, εφαρμογές. Για τις παθήσεις όμως που εφαρμόζονται έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και πιθανότατα στο μέλλον θα αποτελέσουν για κάποιες από αυτές τη θεραπεία εκλογής.

Που χρησιμοποιούμε την αναίμακτη χειρουργική;

Εφαρμογές laser στην γενική χειρουργική χρησιμοποιούνται σήμερα για:

  • Θεραπεία Αιμορροϊδοπάθειας με Laser : Η θεραπεία με laser ενδείκνυται για τη θεραπεία αιμορροΐδων 2ου και 3ου βαθμού. Η μέθοδος είναι απλή, αναίμακτη και δεν πραγματοποιείται αφαίρεση ή εκτομή ιστού αλλά μόνο καταστροφή των αγγείων με φωτοπηξία. Μία ειδικά σχεδιασμένη ίνα εισάγεται μέσα στην πάσχουσα αιμορροϊδα. Στη συνέχεια χορηγείται ενέργεια από τη συσκευή laser. Ως αποτέλεσμα ο πάσχων αιμορροιδικός όζος θα συρρικνωθεί και τα αγγεία να καταστραφούν φωτοδυναμικά. Το τελικό αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ενώ η συρρίκνωση των όζων συνεχίζεται για αρκετό καιρό.
  • Θεραπεία των περιεδρικών συριγγίων με laser χωρίς τομή: Με τη χρήση μίας ειδικής ίνας laser η οποία έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει την κυκλοτερή ομοιόμορφη κατανομή της ενέργειας επιτυγχάνεται με φωτοθερμική διαδικασία. Χωρίς αφαίρεση (κόψιμο) ιστού η σύγκλιση των τοιχωμάτων του συριγγίου. Δεν θα προκληθεί καμία βλάβη στους σφιγκτήρες μύες. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατή η ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και αναίμακτη αντιμετώπιση των περιεδρικών συρριγίων.
  • Θεραπεία Κονδυλωμάτων Πρωκτού και Γεννητικών Οργάνων με Laser: Για τη σωστή και ουσιαστική αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων της περιγεννητικής και περιπρωκτικής χώρας αντιμετωπίζουμε τις βλάβες με την εφαρμογή laser CO2. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική, φτηνή, ανώδυνη και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε ανθεκτικές περιπτώσεις ή υποτροπές με εξαιρετικά αποτελέσματα. Εφαρμόζεται με τοπική ή και χωρίς καθόλου αναισθησία στο ιατρείο.
  • Θεραπεία της κύστης κόκκυγα με laser χειρουργική χωρίς τομή : Με τη χρήση του laser επιτυγχάνεται με φωτοθερμική διαδικασία και χωρίς αφαίρεση (κόψιμο) ιστού η επιτυχής αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα. Αφού αφαιρεθούν οι τρίχες που περιέχονται στην κύστη πρώτα. Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη (διαρκεί 5-10 λεπτά), γίνετε με τοπική αναισθησία και είναι αναίμακτη και ανώδυνη.

 

Επισκέψου τον Ιατρό Πέτρο Μπαγγέα

Ο Χειρουργός Λαπαροσκόπος Πέτρος Μπαγγέας παρέχει λύσεις αναίμακτης χειρουργικής στην Θεσσαλονίκη και στα δύο προσωπικά του ιατρεία Αριδαία και Έδεσσα. Μπορείτε να κάνετε τις διαγνωστικές σας εξετάσεις κλείνοντας ένα ραντεβού.

Πέτρος Μπαγγέας επικοινωνία

Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό

Κλείσε ένα ραντεβού

(+30) 6958605613