ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΓΓΕΑΣ

Χειρουργική Ογκολογία

Τι είναι η χειρουργική ογκολογία;

Η Χειρουργική ογκολογία είναι ένα κομμάτι της γενικής χειρουργικής, αποτελεί ουσιαστικά έναν κλάδο της χειρουργικής. Ασχολείται με την αντιμετώπιση-θεραπεία τον όγκων (κυρίως των κακοήθων) αλλά και με τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσουν οι όγκοι και η προσπάθεια κατά την διαδικασία θεραπείας τους (π.χ. χημειοθεραπεία).

Οι εξειδικευμένοι γιατροί, οφείλουν να σχεδιάσουν αλλά και να πραγματοποιήσουν, εξατομικευμένα, τον τρόπο με τον οποίο οι καρκινοπαθείς ασθενείς θα έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την αντιμετώπιση της νόσου.

Χειρουργική Ογκολογία και Πρόληψη

Η έγκαιρη πρόληψη, όπως σε όλες τις ασθένειες, έτσι και εδώ, συμβάλλει στην διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση του ασθενούς. Βελτιώνει πολύ την μετέπειτα, ποιότητα ζωής του πάσχοντα.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της χειρουργικής ογκολογίας με την απλή χειρουργική;

Η Χειρουργική ογκολογία αποτελεί μία εξειδικευμένη τέχνη και παρουσιάζει βασικές διαφορές σε σχέση με την απλή χειρουργική. Το αποτέλεσμα της χειρουργικής ογκολογίας επηρεάζονται από τους εξής παράγοντες:

  • Πρόληψη → Πολλοί κακοήθεις όγκοι μπορούν να προληφθούν εάν ο χειρουργός συμβάλει σωστά στον προσυμπτωματικό έλεγχο.
  • Διάγνωση → Η διάγνωση, η οποία γίνεται με βάση γενικών και ειδικών εξετάσεων, είναι πολύ σημαντική για την ορθή αντιμετώπιση.
  • Θεραπεία → Έχει πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνο η χειρουργική επέμβαση αλλά και η σωστή διενέργεια.
  • Πρόγνωση → Για να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα σε έναν ογκολογικά άρρωστο ασθενή, θα πρέπει να έχει γίνει σωστά η πρόγνωση. Η ορθή πρόγνωση εξαρτάται από την ακριβής διάγνωση, σταδιοποίηση και θεραπεία.
  • Κλινική Σταδιοποίηση → Η σταδιοποίηση ενός όγκου πριν από το χειρουργείο, είναι απαραίτητη, καθώς μπορεί να συμβάλει στον καθορισμό της επέμβασης και στην θεραπεία-παρακολούθηση μετά την εγχείρηση.
  • Παρακολούθηση → Ένας άνθρωπος που έχει χειρουργηθεί για κακοήθεια, είναι πολύ σημαντικό να τον παρακολουθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να υπάρξει έγκαιρη ανίχνευση τυχόν μεταστάσεων ή υποτροπών.

Κακοηθής νόσος και χειρουργική ογκολογία

Χάρη στην ύπαρξη της χειρουργικής ογκολογίας σε συνδυασμό βέβαια με άλλες παρόμοιες ογκολογικές ειδικότητες ο καρκίνος έχει την δυνατότητα όχι μόνο βελτίωσης αλλά και ίασης.

Δείτε επίσης
Καρκίνος Ήπατος
Καρκίνος Παχύ Έντερο
Καρκίνος Στομάχι
Προληπτικός έλεγχος – Συμβουλευτική – Screening

Επισκέψου τον Ιατρό Πέτρο Μπαγγέα

Ο Χειρουργός Ογκολόγος Πέτρος Μπαγγέας παρέχει λύσεις σε χειρουργική ογκολογία στην Θεσσαλονίκη και στα δύο προσωπικά του ιατρεία Αριδαία και Έδεσσα. Μπορείτε να κάνετε τις διαγνωστικές σας εξετάσεις κλείνοντας ένα ραντεβού.

Πέτρος Μπαγγέας επικοινωνία

Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό

Κλείσε ένα ραντεβού

(+30) 6958605613