ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΓΓΕΑΣ

Βιογραφικό

Πέτρος Μπαγγέας γενικός χειρουργός με ειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία διαθέτει πλούσιο βιογραφικό

Εκπαίδευση – Εξειδίκευση

Ο Πέτρος Μπαγγέας γεννήθηκε το 1982 στην Έδεσσα. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατά την διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως βοηθός καθηγητού στο Εργαστήριο Ανατομικής του Πανεπιστημίου. 

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2010 και ξεκίνησε ειδικότητα γενικής χειρουργικής στην Ά Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ” Θεσσαλονίκης. Ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χειρουργική ογκολογία καθώς και για την χειρουργική παχέος εντέρου και μαστού. 

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην νανοτεχνολογία και νανοϊατρική του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η μεταπτυχιακή του διατριβή με τίτλο “κατασκευή τρισδιάστατων εργαλείων με αντιμικροβιακές ιδιότητες” βραβεύτηκε με Άριστα και έλαβε διεθνή αναγνώριση.

Το έτος 2018 ολοκλήρωσε την 2η μεταπτυχιακή του εξειδίκευση στην χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στα τέλη του 2019 ολοκλήρωσε την διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βέρνης στην Ελβετία με επιβλέποντα τον Έλληνα Καθηγητή Αριστομένη Εξαδάκτυλο. Παράλληλα κατά το ίδιο έτος προσθέτει στο βιογραφικό του την εξειδίκευση στην λαπαροσκοπική αποκατάσταση κηλών στο νοσοκομείο Zuyderland Medisch Centrum στο Heerlen Ολλανδίας.

Ο ιατρός ασκεί το διδακτικό και κλινικό του έργο στο νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” Θεσσαλονίκης ως πανεπιστημιακός υπότροφος και παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτορας της ιατρικής σχολής Α.Π.Θ. Εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας ιατρείο στην Θεσσαλονίκη, Έδεσσα και Αριδαία και ως συνεργάτης στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, το Γένεσις και την βιοκλινική Θεσσαλονίκης. 

Την τελευταία δεκαετία η έφεση και το ενδιαφέρον για την μοντέρνα και αναίμακτη χειρουργική εκφράζεται από το πλήθος των ερευνητικών και επιστημονικών συγγραμμάτων. Έχει δημοσιεύσει συνολικά 31 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει κάνει συνολικά 78 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής εργασιών σε 4 διεθνή περιοδικά και συντάκτης ενός βιβλίου με τίτλο 3D Printing: Applications in Medicine and Surgery. Αναλυτικά στοιχεία για το συγγραφικό και επιστημονικό έργο, μπορείτε να δείτε στο ανάλογο πεδίο της ιστοσελίδας. 

Επιστημονικό έργο

O Πέτρος Μπαγγέας έχει στο βιογραφικό του 78 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και 31 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά. Στο παρακάτω Link μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τρέχουσες επιστημονικές δραστηριότητες του Ιατρού.  

https://scholar.google.com/citations?user=KN9ulwMAAAAJ&hl=el

 

Οι βιομετρικοί δείκτες του Κ. Μπαγγέα είναι:

Impact factor: 59

Hirsch index:4