Τι είναι η μηροκήλη;

Η μηροκήλη αποτελεί ένα είδος κήλης που εμφανίζεται στην μηροβουβωνική περιοχή. Την συναντάμε κυρίως στις γυναίκες λόγω ανατομικής δομής. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ μικρή σε μέγεθος και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον ασθενή. Την αντιλαμβανόμαστε δυστυχώς μόνο όταν τα συμπτώματα έχουν προχωρήσει αρκετά και ο ασθενής οδηγηθεί στον γιατρό.

Υπάρχουν παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή της;

Όπως και σε κάθε άλλο είδος κήλης, έτσι και στην μηροκήλη υπάρχουν παράγοντες και αίτια που την δημιουργούν. Ας αναφέρουμε τους πιο συχνούς παρακάτω:

 

  • Παχυσαρκία
  • Κάπνισμα
  • Εγκυμοσύνη
  • Χρόνια δυσκοιλιότητα
  • Γενετικοί και κληρονομικοί παράγοντες

 

Υπάρχουν επιπλοκές στην μηροκήλη;

Η πιο συχνή επιπλοκή της μηροκήλης είναι η περίσφιξη. Στην περίσφιξη το περιεχόμενο της κήλης εγκλωβίζεται και δημιουργείται φλεγμονή και απόφραξη των αγγείων του εντέρου. Σε αυτήν την περίπτωση παρουσιάζεται οξύς πόνος και ερυθρότητα στην παθούσα περιοχή. Η περίσφιξη της κήλης είναι μια σημαντική κατάσταση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου.

Ποιές θεραπείες εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της μηροκήλης;

Φαρμακευτική αγωγή δεν υπάρχει για την θεραπεία της μηροκήλης. Η μόνη μέθοδος η οποία εφαρμόζεται για την αντιμετώπισή της είναι η χειρουργική αφαίρεση του όγκου, η οποία πρέπει να γίνεται άμεσα προκειμένου να προλάβουμε τις επιπλοκές.

Οι υπηρεσίες του γιατρού είναι σύγχρονες και καινοτόμες και τις παρέχει στα τρία προσωπικά του ιατρεία στην Αριδαία, Έδεσσα και Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να κάνετε τις διαγνωστικές σας εξετάσεις κλείνοντας ένα ραντεβού.

Ποιές χειρουργικές τεχνικές χρησιμοποιούνται;

Η πιο καινοτόμα και αποτελεσματική χειρουργική μέθοδος είναι η ONSTEP. Χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις και εφαρμόζεται ένα πλέγμα στην περιοχή της κήλης. Μια ακόμη πολύ αποτελεσματική μέθοδος είναι αυτή της λαπαροσκοπικής. Η λαπαροσκόπηση ανήκει στην κατηγορία της αναίμακτης χειρουργικής και προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα στον ασθενή. Έχει επίσης πολύ μικρό χρόνο μετεγχειρητικής αποκατάστασης. Τέλος η πιο παραδοσιακή μέθοδος του ανοιχτού χειρουργείου μπορεί να φανεί χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις με ολική νάρκωση. 

Πέτρος Μπαγγέας επικοινωνία

Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό

Κλείσε ένα ραντεβού

(+30) 6958605613