ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΓΓΕΑΣ

Κοιλιοκήλη

Τι είναι η κοιλιοκήλη;

Η Κοιλιοκήλη, ένα είδος κήλης που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του κοιλιακού τοιχώματος, είναι η προβολή και η πρόπτωση ενός εσωτερικού οργάνου. Δημιουργεί ένα εξόγκωμα στο σημείο του σώματος και τις περισσότερες φορές είναι ορατή με γυμνό μάτι.

Αίτια Και Θεραπεία

Αίτια

Το συγκεκριμένο είδος κηλών μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια. Μπορεί να προκύψει λόγω αδυναμίας των μυών αλλά και από άλλους παράγοντες, όπως είναι:

  • Γηρατειά
  • Αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση
  • Χρόνιος βήχας
  • Επαναλαμβανόμενοι τοκετοί
  • Παχυσαρκία

 

Θεραπεία

Θεραπεία φυσικά υπάρχει. Η αντιμετώπιση της κολιοκήλης είναι η χειρουργική επέμβαση. Οι κήλες γενικότερα δεν μπορούν να υποστραφούν μόνιμα χωρίς θεραπεία. Αντιθέτως μεγαλώνουν και τα συμπτώματα κοιλιοκήλη γίνονται όλο και πιο έντονα. Επίσης υπάρχει και ο κίνδυνος της περίσφιξης η οποία αποτελεί σοβαρή επιπλοκή και χρήζει άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης.

 

Το σωματικό βάρος επηρεάζει την κοιλιοκήλη;

Το αυξημένο σωματικό βάρος είναι αποδεδειγμένο ότι προκαλεί την εμφάνιση της κοιλιοκήλης. Όταν έχουμε την ύπαρξη μιας κοιλιοκήλης η οποία μένει αθεράπευτη, τα παραπάνω κιλά μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση και να οδηγήσουν σε περίσφιξη της κήλης.

 

Ποιά μέθοδος χειρουργικής είναι η καλύτερη;

Υπάρχουν τρεις επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης των κηλών. Αυτές είναι η λαπαροσκοπική χειρουργική, η ανοικτή χειρουργική και η ONSTEP. Και οι τρεις είναι πλήρως αποτελεσματικές στην θεραπεία της κοιλιοκήλης. Ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και οι ανάγκες του καθορίζουν ποια θεραπευτική μέθοδος θα επιλεχθεί. Αρχικά ο γιατρός αναλαμβάνει να λάβει το ιστορικό του ασθενή. Το μέγεθος, η θέση και η έκταση της κοιλιοκήλης παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της χειρουργικής μεθόδου.

Επισκέψου τον Ιατρό Πέτρο Μπαγγέα

Ο Χειρουργός Κήλης Πέτρος Μπαγγέας παρέχει λύσεις σε προβλήματα κοιλιοκήλης στην Θεσσαλονίκη και στα δύο προσωπικά του ιατρεία Αριδαία και Έδεσσα. Μπορείτε να κάνετε τις διαγνωστικές σας εξετάσεις κλείνοντας ένα ραντεβού.

Πέτρος Μπαγγέας επικοινωνία

Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό

Κλείσε ένα ραντεβού

(+30) 6958605613